Elèctrica Pintó SL
Elèctrica Pintó SL


El municipi de Seva inaugura la remodelació de l’ETAP de Fontanelles

L’Ajuntament de Seva ha inaugurat dimecres 8 de juny la remodelació de l’ETAP de Fontanelles que subministra aigua potable al propi municipi. L’acte ha comptat amb la presència de Maria Anna Pineda, alcaldessa de Seva, i també amb Núria Rivera, regidora de l’àrea de Medi Ambient i Energies Renovables, la qual ha presidit i conduit l’acte.

La inauguració s’ha dut a terme amb la voluntat d’explicar i difondre entre el veïnat la necessitat i beneficis de la inversió econòmica en aquestes millores de l’equipament municipal, i en especial per conscienciar del cost i complexitat de disposar d’un bé tant bàsic com és l’aigua potable.

S’han realitzat diverses actuacions, com la millora del sistema de pre-tractament a la cambra de coagulació i oxidació, la renovació del procés de tractament químic, millorant el sistema d’emmagatzematge i dosificació de producte, l’automatització dels filtres i, finalment, la rehabilitació i adequació estructural del decantador. Actualment, la planta també compta amb un sistema de telecontrol que permet monitoritzar i controlar els diferents processos d’una forma remota i en temps real.

Totes aquestes actuacions de millora i automatització permetran augmentar l’eficiència de la planta i abaratir-ne el cost de funcionament. Així mateix, s’aconseguirà minimitzar el temps efectiu que els operaris municipals han de dedicar a fer ajustos de forma manual i presencial als diferents processos de la planta amb el conseqüent cost per al consistori. Igualment, s’evitarà parades en l’ETAP per la incapacitat de realitzar el tractament adequat a l’aigua de captació degut a períodes de sequera i mala qualitat d’aigua captada.

Aquesta remodelació l’ha executat Elèctrica Pintó, empresa fundada l’any 1974, amb seu a Santpedor i especialitzada en instal·lacions electro-hidràuliques i en tractaments d’aigua potable.

  • Inauguració ETAP de SEVAInauguració ETAP de SEVA
  • Filtres de Sílex i Carbó ActiuFiltres de Sílex i Carbó Actiu
  • ETAP de SEVAETAP de SEVA
  • Sala Pre-TractamentSala Pre-Tractament
  • Emmagatzematge ReactiusEmmagatzematge Reactius
  • Decantador ETAPDecantador ETAP
  • Quadre Elèctric de ControlQuadre Elèctric de Control
  • Canonada d'entrada captacióCanonada d'entrada captació
  • LaboratoriLaboratori

Compartir a: